mandag 26. april 2010

Da var den reisen over, capitolo quinto e ultimo....

Alt har en ende.....særlig hyggelige reiser!? Vår reise varte 5 deilige dager. Vi hadde ikke vært i Roma før. For 11 år siden kjørte hele familien fra Athen til Oslo, og da hadde vi 2-3 netter i Italia. Men det var Venezia og området ved Garda-sjøen, så jeg kan ikke skryte av god kjennskap til dette landet. Søndag sto europas lengste marked for tur. 2km sies det å måle..... Vi gikk halvparten, fram og tilbake. Mesteparten som er der, er ikke noe jeg skulle ha, men det var en artig opplevelse. Jeg holdt godt på veska for å si det sånn!! Og se!! Jeg fant en quiltedame i en liten sidestump av markedet!! Det var det første og eneste jeg har sett til håndarbeid disse dagene. Garnbutikker finnes nesten ikke og jeg sjekket quiltebutikker på nett før jeg dro, og de så ikke spesiellt festlige ut. Jeg måtte snakke litt med damen. Prøvde å få vite om det var hun som hadde laget dem, men det ble aldri klart!! Og sømmen var ikke pen.... Og ganske glorete farger etter min smak!!
Markedet var i bydelen Trastevere. Romas svar på Grünerløkka, bare mye , mye finere.......

Tenk å hatt tilgang på denne verandaen på Piazza Navona....Eller denne overgrodde verandaen i Trastevere....
Eller disse husene som vi så rett over på da vi stod øverst i Spansketrappen....

Samme sted.....


Dette er Santa Maria-kirken i Trastevere. Visstnok
den første kristne kirken som ble bygget i Roma. Utrolig vakker, og ikke minst hadde den en god og høytidlig stemning. Gulvet i samme kirke. Jeg har tatt bilder til mange quilter....... Inspirasjon nok!?

Heldigvis slo godværet inn på søndagen, og vi nøt sommervarme på en benk i en park med bok og hekletøy......
Dagen idag var det en smule vemodig hjemtur..... ingen askesky!! Men vi er utrolig glade for at vi hadde "is i magen" og fikk dratt som planlagt!! Det er forhåpentligvis ikke siste gang vi besøker denne byen.......
Tusen takk for mange hyggelige kommentarer underveis!! Veldig hyggelig!!

6 kommentarer:

Kari sa...

Nydelige bilder!! Og antagelig en tur som har gitt en "energi-innsprøytning" - lange helgeturere er utmerket ferietid for litt påfylling!!
Og alltid tegn på en god opplevelse når man føler at man vi ha mer og komme tilbake igjen!!!
Til fredag er det tid for min lille "utflykt".....

Bestemor Drillo sa...

Velkommen tilbake til hverdagen!!
Man lever lenge på slike opplevelser og som du sier du har funnet mye inspirasjon!! Kos deg i vårkvelden!! Klem fra bestemor;))

bodil sa...

Hei.Så nydelige og koselige bilder.Italia ett nydelig land. Å du som har vært i Shetland det hemmelige sted din heldig gris.Jeg har så lyst dit.Ha en riktig fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil. Å Skottland har jeg så lyst.

Turid sa...

Hei, så nydelige bilder. Det første med sommerfuglene var jo spesielt, er det pyntesommerfugler, det må jo være det :-)

Så rart at det ikke var noen gode håndarbeid og garnbutikker. Enig med deg i at det som var til salgs av quilt var litt "mye", men jeg likte faktisk den som henger bak henne i orange.

Ønsker deg en riktig god mai-helg, her er regnet kommet, det er det vel også hos deg. Dagen får brukes til litt husvask (blogging og håndarbeid også). Stor klem fra meg

Fin i Formen - Margrethe sa...

Hei! Så heldig du er som her vært i Roma! Mange fine bilder,stemninger og opplevelser du deler med oss.
Ha en fin kveld:)

Heidi sa...

Skjønner godt at du helst kunne dratt tilbake til Roma med én gang. Har lyst til å dra dit, men da må det være med tålmodige barn, eller kanskje uten barn. For Roma må man traske rundt i og ha tid til å nyte.
Gulv kan gi inspirasjon til quilt, husker jeg knipset med tanke på det i Venezia.