søndag 18. april 2010

Skal en askesky ødelegge en kommende ferietur??

I flere måneder har min bedre halvdel og jeg gledet oss til en kommende reise til Roma!! Denne gleden, og selvfølgeligheten om at dette snart skulle skje, ble brått endret sist torsdag da all flytrafikk i Norge fikk en bråstopp. Jeg var glad for at det tross alt var en uke til vi skulle dra, men nå er jeg veldig i tvil om jeg kan nyte Roma med min kjære neste helg. Stabelen med Roma-bøker er ikke så tiltrekkende akkurat nå......
Men det nytter ikke å sette seg ned og sture. Båtpuss er en del av våren, og selv om det ikke er mitt yndlings gjøremål, måtte jeg til pers.

Heldigvis finnes det maskiner for polering, og da går det greit.


Jeg blir så utrolig glad når jeg finner vårtegn. Disse bittesmå fiolene stod i hagen til foreldrene mine.
Jeg hekler og hekler, men ingenting ferdig å vise frem!!
Stabelen av regnbuelappene mine vokser. Jeg liker dem usedvanelig godt!!
Et nytt prosjekt er på gang. Heklet kåpe til en liten jente. Jeg kunne ikke dy meg. Kanskje ikke så nyttig plagg, men innmari søtt....
De kommende dagene blir spennende. Det er mange som har og blir rammet av dette. Jeg håper at det går vår vei, men akkurat nå er jeg slettes ikke sikker!!

Posted by Picasa

9 kommentarer:

Merete sa...

Min søster, hennes mann, deres 2 jenter og søsters svoger skulle til Roma i helgen. Alle kom seg ned, unntatt min søster og mann som skulle reise fra Bergen, de andre fra Oslo. Men nå er det sånn at de kommer seg ikke hjem igjen, umulig med plass på toget, så de har leid seg bil og skal kjøre gjennom hele Europa til Oslo. Fin tur det, men ikke når du egentlig skulle vært på jobb.....
Håper dere kommer dere nedover (og hjem), krysser fingre! Kjekt å se at andre har båtpuss på programmet også :o) Foreløpig er vannet frosset i båthavnen, her snør det nemlig idag!!
Merete

Kari sa...

Ja, leit for alle som har planlagt reiser og veldig ille for dem som står fast og ikke kommer hjem!!!! Det viser hvor avhengige vi har blitt av å bare kunne "hoppe på et fly" og reise hvor vi vil... Kanskje neste tur til USA med blir med båt over Atlanteren???? For lenge, lenge siden så var disse vulkanene i aktivitet i mange måneder, hvis ikke år!!!!! Skremmende utsikter!! Da kommer jeg kanskje ikke hjem til sommeren heller.. Men vi får ta problemene som de kommer.
Nydelig med vårtegn, her fortsetter varmen, puh!!!!
Håper det blir en løsning i løpet av uken så dere kommer dere avgårde!!

bodil sa...

Hei.Håper virkelig dere kommer dere til Roma.Nydelig by.Mye fint å se.Vakker by.Nydelig blomst.Har du fått de frøene jeg sendt deg til å gro.Mine som jeg sådde spirer som bare det.Synes det er så kjekt.Første gangen jeg prøver det.Ha en kjempe fin uke.Masse klemmer fra Bodil..

Ruth sa...

Uff ja denne askeskyen lager problem for mange. Til helga skal min datter og svigersønn til Frankrike og hente seg splitter ny seilbåt, som de skal seile hjem. Flybiletter er bestilt og i orden,så kom askeskyen, nå har de satt igang med både plan B og C, med båt og tog, og en mye mer tidkrevende reise. Så det skal ikke være lett. Håper det ordner seg for dere alle. God tur. Ruth.

Rigmor sa...

krysser fingrene for at det roer seg til dess da. og at dere i så fall ikke sitter fast der nede dersom dere kommer dere ned!
Flotte farger på lappene dine :)
ha en flott uke :)

Annepålandet sa...

Ja, vi skulle også vært i Roma. Men det ble det jo ikke noe av - ikke i første omgang i hvert fall. Men - så lenge det bare er en ferietur som gikk fløyten, kan vi jo ikke klage! Vi er jo heldige som bor her i Norge og ikke på Island akkurat nå - der mange må forlate gård og grunn og får alt de eier ødelgt av asken. Stakkars folk!
Vi kommer oss nok til Roma etter hvert! Ha en finfin uke!

Heidi sa...

Trist hvis Romaturen går i vasken, for Roma er deilig om våren.
Akkurat nå er jeg veldig glad for at vi ikke har noen reiser bestilt, verken nå eller til sommeren. Så slipper vi den bekymringen.
Krysser fingrene for at det løser seg. Det er jo mye diskusjon rundt flyforbudet.

Turid sa...

Hei, jeg håper det ordner seg med turen nå. Ser jo litt lysere ut.

For en fin stemningsrapport og fine bilder. Flink du er med båtpuss da :-)

Ønsker deg en riktig god ettermiddag og kveld. Masse hilsen Turid

inger sa...

om ikke iår- så kommer det en ny vår med mye muligheter.Selv var jeg en av de som syntes det var strålende med den flyfrie 1. dagen-en forurensningsfri dag oppi skyene, men skjønner at den idealismen holder litt dårlig etterhvert.nesten verst med de som ikke kommer seg hjem- ufrivillig ferie er jo ikke spesielt morsomt, spesielt hvis du har tenkt å gjøre andre ting i ferien enn å strande i Milano eller et annet sted..
Det kunne jo være spennende å se hvor lang Roma -ferie du kunne få da....hilsen inger