lørdag 10. april 2010

Regnbue-strikk!!

Jeg har en liten forkjærlighet for flammegarn. ( Et utslag av latskap!?) Spesiellt når jeg strikker til barn og når jeg en skjelden gang strikker sokker!? Jeg tror ikke jeg ville strikket en diger genser til meg selv, men til barneplagg er det en lettvint måte å bringe inn mange farger og nyanser.... Her hekler jeg kvadrater, etter hvert som garnet skifter, skifter fargene. Dette garnet heter Kauni, jeg har sett det her i blogglandia og trodde jeg måtte bestille det på nett. Men så fant jeg det på Majorstua hos Tjorven-garn. Det er drøyt. 100g-400m. Et 140 g nøste kostet 110,- kr.
Dette settet var påskestrikketøyet mitt!! Nå er det ferdig, minus strikken i livet!! Det er prøvd på lille Iben som skal ha det, og det passet, eller det skal passe til høsten og neste vinter!!

Jeg har klart å tilpasse alle delene uten harde overganger. Det måtte litt nøsting til, men det var det verdt. Jeg har brukt Drops-design, jeg fant en oppskrift med samme maskeantall, og strikket på mål. Raglan-felling med glidlås. Da blir det ingen trang hals, og man kan lufte!! Det er brukt 2 nøster Kauni, farge EQ.


Disse blomstene var formingen min igår!! De skal brukes i et 75-års lag idag. Jeg har laget 2 store buketter, 4 små og 7-8 sammenplantinger av små stemorsblomster, påskeliljer og perleblomster. Satt ned i små skåler med mose. Veldig søtt!! Jeg har brukt mange ranunkler, rosa og hvitt, hvite papegøyetulipaner, rosa tulipaner, hyasinter, gåsunger, noe gult??, og grønt i bukettene. (Jeg pakket dem ned, og fant ut at jeg skulle ta bilder etterpå.)
Blomster er også et formingsmateriale på lik linje med garn og stoffer.....
Krokusene fant jeg i naboens hage!! De stod så fint i morgensolen...... Ha en fin helg!!8 kommentarer:

Ruth sa...

Hei.
Så fine farger, dette må bli koselig på en liten tulle, også bra at endelig våren begynner å vise seg hos deg også. Ha en fin helg. Ruth :-)

Anonym sa...

nydelige blomster! typisk pastell, deg for tiden. Nå blomstrer blåveisen, og det samme gjør snøklokkene. Endelig er det vår også på Hadeland!god helg fra tittit

Klarafina sa...

Så morsomt garn! Det må jeg se å få tak i :)

Stubbetufsa sa...

Hei, lille regnbue, jeg har noe til deg på min blogg, hvis du vil ha!

Bestemor Drillo sa...

Det blir et riktig regnbuebarn !
Ha en nydelig våruke og klem fra meg!

Turid sa...

Hei i kvelden. Jeg har fått mer og mer sans for garn som skifter farge. Det ser veldig gøy ut å strikke og hekle i det. Kanskje det hadde vært spennende med bølger i slikt garn. Det er ihvertfall pent det du lager.

Og nydelig blomsteroppsatsene ble, tenker det ble velykket og så flott og også ha etterpå.

Smiler litt av at du la merke til at jeg hadde med meg klyper og ei snor i lomma. Koser meg med å fotografere og arrangere. Og innendørs har jeg ikke så mange steder som jeg syns egner seg å vise ;-)

Ønsker deg en riktig god uke. Stor klem

Merete sa...

Utrolig skjønne heklelapper, så fine farger :o)
Det er en award til deg på bloggen min.
Ha en fin uke i vårsolen!

Merete

Heidi sa...

Nydelig sett i flott garn! Det har jeg ikke forsøkt. Genialt å hekle lapper etter som fargeskiftene skjer.
Blomstene ser vårlige og søte ut :)