onsdag 12. mai 2010

Sy inspirert......

Etter er heftig loppehelg, var vissheten om en lang blank fridag deilig!!  Jeg har ikke klart å samle meg for å dukke ned på sy-rommet på lang tid.  Det er mye lettere å ty til strikke og hekletøy...... Men jeg hadde en plan.......  Snowball blokken, enkel,  men  med illusjon av sirkel var utgangspunktet mitt.


Jeg er en 30cm handler. Det er perfekt når kvadratene skal  være 5 1/2". Tanken er å bruke mange forskjellige stoffer. Jeg er ikke så glad i å skjære, men med nytt knivblad gikk det greit.
Jeg bruker også hvitt stoff,   her faktisk et gammelt laken. Kuttet i strimler på 2", så kuttet ned til kvadrater på 2".

Jeg nåler de hvite lappene på rettsiden, syr  fra hjørne til hjørne.
Kuttet ca 1/4" på øyemål. Strøk sømmonnet under hovedstoffet.

Her er foreløpig alle blokkene satt opp. Jeg har tatt for meg  4 og 4 biter, prøvd å få dem til å harmonere. Slik har jeg jobbet meg igjennom alle lappene. Tenker også at det kan være lurt å "se" quilten igjennom kameraet. Jeg er ikke helt imål ennå, noen blokker blir tatt vekk eller flyttet. Jeg kutter og syr ikke altfor mange blokker, jeg går heller inn å plukker de jeg mener mangler.  Nå blir det er liten pause fra syingen, da vil jeg se  med litt "nye" øyne senere. Målet mitt nå er å få heklet ferdig en liten søt kåpe......God fridag imorgen....... AnneK:-)

2 kommentarer:

Merete sa...

Kjempestilig! Snowball-blokken er artig, blir fine tepper. Kos deg på fridagen:o)

Anonym sa...

Så nydelige farger. Skjønte først ikke hva du gjorde før jeg somet inn. Dere har virkelig stått på og gjort en fantastisk innsats for korpset med all den loppegreia:) Jeg ønsker dere en deilig frihelg og god 17.mai. Klem Randi