lørdag 9. oktober 2010

Himmelblå-Himmelblaa??

De som har lest bloggen min en stund, vet at jeg har en bit av hjertet mitt i Himmelblå-land!!  Mitt Himmelblå var en hyggelig fiksjon som har gledet mange.  Fordi Nrk-serien satte fokus på Helgelandskysten og ikke minst på øya Ylvingen, lever Himmelblå videre.....
Nå som et spisested der hvor serien ble spilt inn. Etter det jeg har skjønt har det vært godt besøkt denne sommeren og hyggelig er det, både for de fantastiske menneskene som bor på denne øya og turistene som tar turen.  ( Bildet over har jeg lånt av Linda og Lynet.)                                                     
Stor var min overraskelse da jeg etter en utflukt til Stoff og Stil i Drammen sammen med en god venninne, skulle spise lunsj og fant denne cafeen og interiørbutikken på Vettre i Asker.  Her ligger Himmel-blaa......   Nå var  himmelen blå, men det var ikke akkurat det samme.
For en liten stund siden var jeg med på en hyggelig utfordring hos Merete.  Pay it forward- eller mer, de 3 første som skriver en kommentar hos meg får en gave i posten. Så gjør de det samme, og gir en gave til 3 nye.... Skjønner??  Så nå håper jeg at noen tar utfordringen!!  Ha en fin helg, kanskje i ditt  spesielle Himmelblå-land??

3 kommentarer:

Linda og Lynet sa...

Ojoj! Kan ikke la være å kommentere nå:)
For noen tullballer som kaller det himmelblaatt i Drammen?! Jaja, greit å vite at originalen er her. Stig Angel på Ylvingen har i løpet av sommeren skapt seg et fantastisk godt rykte for bacalaoen sin. Og senest igår snakket jeg med noen som fikk blanke øyne da de snakket om gulrotkaken der ute. Kan trygt si de har fått det til:) Nå skal de utvide, bruke gammelbutikken som konferanselokale eller noe. Men det visste du sikkert allerede:)
God helg!!

STEINKJERRINGA sa...

Himmelblå og Himmelblaatt er jo to forskjellige ord, og på Vettre i Asker er det også fint. Jeg har ikke vært på Ylvingen, men jeg kjenner ei dame derfra, Gunnbjørg, og hun bor HER, men var med i serien som statist. Jeg så en episode sammen med henne, og latteren satt løst, især da hun sa: "Ååååå, der e steikepainna te ho Frøydis." Heldig var du som fikk oppleve dette, som nok har gitt deg varige minner om hvor vakkert det kan være hos oss her i nord. Ha en fin søndag! Gudrun

Bestemor Drillo sa...

Himmelblå har satt sine spesielle spor hos deg skjønner jeg!
Vakkert er det der og serien var fin, men det vet du alt om! Ha en fin søndag! Klem;)