tirsdag 26. oktober 2010

Nøtteliten......

Jeg bor nord i Oslo. I et ganske vanlig område med småhus og eneboliger. Det er en grønn lunge mellom  store veier med mye trafikk.  Det er flere rådyr som vi stadig ser, både dyr og sporene av dem. ( F.eks. stadig spising av blomstene mine!!)  Men igår morges, like etter at jeg hadde gått ut av døra,  så jeg en stor duskete hale oppe i et furutre!! Denne karen eller ekornjenta, satte seg til,  og jeg klarte å fiske opp kameraet mitt fra veska. Den satt å så på meg, og jeg klarte med min gode zoom å få tatt noen bilder!! Det er lenge mellom hver gang jeg ser ekorn, og jeg håper at det vil kunne bli her i nabolaget. Min egen katt er muligens en trussel??
Jeg var på vei til noen timer på buss, og selvfølgelig med garn og pinner i veska. Sokker er ikke det jeg liker best å strikke, men av erfaring passer det fint slike turer...... Nå er jeg en parallell-strikker og på disse fungerte det utmerket. Mønsteret har jeg sett på en blogg,  Det heter Kalajoki og er inspirert av elva med samme navn.  Sokkene er ganske enkle, men mønsteret gjør susen!!
Jeg har brukt brunt Sisu, pinner nr 3. Jeg fulgte ikke mønsteret helt.(bombe!?)  Hælen skulle strikkes over halvparten av maskene, veldig lang og da ble det mer sekk enn sokk. Så jeg strikket hælen over 1/3 av maskene, og hælen 20 omg lang. Jeg endte opp med samme antall masker etter hæl som i mønsteret, og sokkene ble veldig fine!! Jeg hadde bare tåfellingen igjen etter bussturen tilbake idag......
Posted by PicasaRose i oktober!! Denne fant jeg i sommerbyen, den hadde klart seg, tross kulden.......

6 kommentarer:

bodil sa...

Hei.Hælle dussen for nydelig ekorn.Kjempe koselig at du fikk ta bilde.Nydelig Rose i Oktober og kjempe fine sokker.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Mette sa...

Flotte sokker! Tror ikke katten din klarer a ta ekorn. Vi har mange ekorn rundt omkring og var provde seg overmodig i yngre dager, men de var alltid for kjappe for ham. Na ignorerer han dem... ;-)

Sa du forresten at jeg hadde bakt eplekaka di (2 GANGER!) og oversatte oppskriften? Den er bare sa god! Ny favoritt her i huset!

klem mette

Vibekes lille grønne sa...

Den var skjønn da!! Og fine bilder tatt på sparket! Fine sokker, likte mønsteret: enkelt og effektfullt.

På tide med et lite strikketreff igjen snart! Til uka kanskje? :)

Bestemor Drillo sa...

Nøtteliten er en vakker liten rakker!
Du har fanget den fint!
Klem fra meg!

Anonym sa...

vi har et hus-ekorn her vi bor nå- i sommer var den inne på kjøkkengolvet....kanskje litt i overkant ivrig sosial...men søt!

strikkeposen er innviet - bærer nå den store oppgava av å vokte alle trådene mine til stakkebåndet!
Love it :-D

silje

STEINKJERRINGA sa...

Åhhh vil æ bare si. Jeg fikk lyst til å synge "Liten ekorn satt på en gren så glad, pusset snuten sin med en labb så fin..." ♬ Tenk å få så flotte bilder, da, av det fineste dyret som finnes. Du strikker avanserte sokker også. Og æ e søkkimponert på en fredags morra. Om fire kunst og håndverktimer er det jammen helg! Ha det fint, da...