mandag 11. oktober 2010

Jula kom tidlig i år.......

Det ligger ikke til min personlighet å starte  jula i oktober!!   Jeg tenker nok hvert år at jeg skal begynne å kjøpe gaver tidlig, men det skjer aldri...... Men iår gikk jeg i reklame-fella!!  Etter et par runder med meg selv, ble fristelsen for stor. Må ha den, bare må ha den. Denne Julekule-boka til designerne Arne og Carlos er faktisk ganske morsom. Og siden jeg er skikkelig i strikkemodus for tiden, blir det muligens strikkede julekuler i heimen vår iår!!   Jeg har strikket disse tre i litt forskjellig garn. En i Daletta, en i Finull, og en i et tynt Shetlandsgarn. Synes de to første ble litt store så den tredje er strikket med tynnere garn.  Det gjorde ikke så mye utslag. Selvfølgelig kan jeg prøve med tynnere pinner, men nå tror jeg det blir sånn. Så samme dag  som sommerblomstene ble ryddet vekk, har jeg  prøvepyntet de små grantrærne jeg nappet med meg fra skogen sist helg. Jakka mi er ferdig!! Det ble raglanarmer, ikke pent isydde armer som på mønsteret. Den ble ganske bra i størrelsen, flettestrikk er veldig fleksibel. Det er min yngste som er modell idag.  Jeg har ikke funnet ut hvor mye den veier, men det gikk ganske mye garn.  Nå har jeg et jakkemønster til på lur. Trenger et enkelt strikketøy som jeg kan holde på med litt under bordet på et seminar med jobben........ Ha en fin uke!!

10 kommentarer:

Muffin sa...

Ja det ble visst tidlig jul i år :) Var og shoppa litt i dag, og observerte flere julesaker i butikkene allerede. Gikk rett forbi hylla med julemarsipan på Narvesen... men for en FIN JAKKE du har strikket! All ære for den!!

Merete sa...

Stilige julekuler! Husker en jul jeg hadde som mål å hekle pynt til juletreet, bare rødt. Kom aldri helt i mål, men de jeg heklet ble veldig fine og henger på treet hvert år! Du strikker så utrolig mange fine jakker, begynner å lure på om du har plass til alle :o)

Ha en fin dag!

Mette sa...

Koselig julekuler. Veldig norskt preg!

ha en fin dag! Jakka var nydelig!

klem Mette

Vibekes lille grønne sa...

Du er ikke den eneste som har gått i julekule-fella i år, det er helt sikkert! Disse blir det mange av rundt om!

Jakka ser helt super ut! Raglanermer ble flott, og sikkert mye mindre frustrasjon enn de isydde. Nå er vi godt rustet for kalde vinterdager! :)

Synnøve Olava sa...

Må innrømme at jeg øsnker meg den boken jeg også! Julekulene dine ble flotte, litt julete liksom...lol!

jakken ble fin med raglansermer! Den ser veldig god og varm ut!

ha en fin uke!

Klem

rahajo sa...

Den er helt nydelig, jakka...og julekulene var kjempemorsomme. Jeg tror nok du klarer å få strikket både en haug med kuler og kanskje enda en jakke før jula er omme. Stå på. Du er så flink. Jeg gleder meg over å se alt det fine du lager. Klem Randi

Anonym sa...

Kulene er bare herlige!!!! tittit

Bestemor Drillo sa...

Jula den sniker seg på oss den!
Strikkede julekuler Hmm! Jeg vet nå ikke jeg!
Men den jakka di var skikkelig tøff!
Flink du!! Klem!

Ulla-Bella sa...

Så vakker jakke du har strikket:) Julekulene var kjempefine.

Beate sa...

For en lekker jakke!! Den likte jeg!