onsdag 17. november 2010

Inspirasjonskveld med Arne og Carlos.....

Det er bare å innse at strikkede julekuler er HOT!!  Når en strikkebok ligger som nr 2 på en salgsliste, bare forbigått av Snåsamannen, kan det ikke være tvil!!        Igår kveld arrangerte forlaget Cappelen Damm en morsom inspirasjonskveld med disse 2 herrene.
Det er litt forundelig at 2 menn i sin beste alder har brukt masse tid på å strikke julekuler.  De påsto at de på et tidspunkt var ganske besatt av strikkingen,  og at de ikke klarte ikke slutte.  Arne og Carlos  er mye større utenfor Norge enn jeg ante.   Her blir de fortsatt henrykte hvis de ser folk bruker tingene deres!?
De fortalte om hvordan de  finner  ispirasjon, og om hvordan de jobber. De har slått seg ned på en nedlagt togstasjon, Tonsåsen  i  Etnedal.  De fortalte også at en del av de tingene de har designet ikke har latt seg produsere fordi produktet har blitt for kostbart. Feks jakka på bildet over. Den er sydd sammen av mange gamle jakker.
Nå er de veldig opptatt av håndstrikk, og de lovet at det snart vil komme mer mønster  fra dem. De har et lue-hefte i samarbeid med Dale, for dem som ikke kan vente....   Det  var mange strikkeglade damer  i salen, kun et par-tre menn blandt de fremmøtte!! Det  ble  fakisk en veldig hyggelig seanse...... Så nå er det bare å finne frem den nå signerte!! boka mi og fortsette å strikke julekuler.......
Det kommer fram en ganske interesant betraktning gjennom kommentarene idag!!  Selger disse herrene bøker fordi de er strikkende menn?? Hadde det vært en helt alminnelig dame som stod bak?? Ville det fått den pressedekningen?? Jeg må nok innrømme at jeg har latt meg sjarmere av at dette designerparet fordi de er menn. Vel, vel, kulene synes jeg er morsomme uansett.......

10 kommentarer:

Marihøna sa...

Åh, der skulle jeg ha vært, men glemte det helt bort. Men boka er i hus, og det kan nok hende det blir en kule eller to før jul :)

Mette sa...

Strikkede julekuler? Det har jeg ikke sett her borte, men jeg ser at det gar mye i Skandinavisk stil med hvitt og rodt med reinsdyr pa i ar.

Ma sjekke ut disse kulene - ser innmari artig ut!

ha en fin dag!
klem mette

Stubbetufsa sa...

Det er vel en realitet at om utgiverne bak denne boka var damer, ville ikke salgstallet blitt så stort!
Vi har det samme her, min bror strikker og tover hatter, og turistene på hans campingplass vil bare ha hans hatter, ikke noen som er strikket av damer...
Derfor er jeg litt reservert i denne saken...

Vibekes lille grønne sa...

Du fikk vært der ja, jeg glemte det helt bort! Moro med litt inspriasjon og de er jo artige og flinke karer. Har ikke kommet igang med julekulene enda, tror det blir desemberstrikk.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Annepålandet sa...

Der burde jeg jo ha vært! Men jeg så dem på TV her forleden - utrolig artige fyrer. Har sansen for folk som driver med litt utradisjonelle ting, det lyser opp i hverdagen.
Ha en fin dag!

Kari sa...

Hmmmm.........

Tulip sa...

Ja disse gutta er noe til karer, og går foran som flotte eksempler!! Norske endatil! Vi tar av oss hatten for dem!

Bali-stoffer: nå er jeg ikke så veldig inne på hva som er hva. (jeg er ikke så proff serru!) Men har du bilder av noe, send gjerne på mail;)

Klare trykte eller grafiske mønstere er kult(stort-småmønstrete), men er ikke så veldig glad i batikk eller duse ton-i-tonmønstere, hvis du skjønner hva jeg prøver å si!...Ser dette ble veldig klønete forklart!Men som den proffen du er , skjønner du kanskje... thihi

Bestemor Drillo sa...

Det er vel slik at menn ikke er så ofte å se med strikkepinner, derfor blir det for mange en kuriositet!
Vi damer holder på med vårt mer i det stille!!!!!!!!!???
Artig er det lell!
Klem!

Linda og Lynet sa...

Hei! Har nettopp vært på håndarbeidskafe/åpent hus hos det lokale husflidslaget, og der var julekulene ihvertfall en av snakkisene! Virker som "alle"tenner på disse, enten en er ung, eldre, tradisjonell strikker, eller like å prøve noe nytt. Veldig samlende!

Ha en fin dag!!

Ulla-Bella sa...

De er så fine - både kulene og gutta:)