tirsdag 30. november 2010

Mug rug.....

Det har dukket opp et begrep i quiltebloggene som kalles mug rug.  Eller oversatt til norsk - kopp teppe.
Det er nok tenkt som et koppunderlag, med plass til en liten snack.  Jeg må innrømme at jeg ofte tasser avgårde med tekoppen og knekkebrødet mitt, uten å ta med meg en asjett som jeg selvfølgelig burde ha gjort. Så denne lille quilten passer perfekt for mine behov!!
Jeg har ikke funnet  mål og fremgangsmåter,  men det er ikke veldig vanskelig. Mine har havnet på ca 5x10"  Jeg sydde den lille toppen, quiltet den fort på maskin. Her har jeg tegnet et hjerte, klippet ut og sydd på. Rå kant. Kantet på vanlig måte, sydd inn for hånd på baksiden.  Super vertinne eller venninne gave.
Når jeg  våkner tidlig, og ikke skal på jobb før på ettermiddagen  kan jeg sy!!  Det passer meg utmerket!! Lage meg en kopp kaffe og gå ned på syrommet mitt.  Strikkeposene er morsomme å sy, og ganske populære. Jeg har gitt bort mange.  Det er litt stoff-slanking i denne syingen også, jeg får brukt fine stoffer som ikke er så lett å bringe inn i vanlige quilter. Jeg liker å finne stoff som passer til mottakeren.
2 vatterte sminkepunger foret med voksduk.
Flere mug rug-er.  Jeg koser meg med syingen og i disse førjulstider er det nyttig også..... Ha en fin sy?? dag!!  AnneK:-)

9 kommentarer:

Mette sa...

Hei pa deg,
blir nok ikke noe sying pa meg. Skal igang med a lese for jeg holder pa med en masteroppgave... Men ma jo ha en liten tur innom bloggene forst ;-)
Har aldri sett en slig mug-rug for, men det er jo veldig praktisk! Veldig fine ting du lager!!!
ha en produktiv dag.
klem Mette

rockgranny sa...

Mug rugs are very popular this days, and it seems to be easy to make it.But unfortunatly have no time at all to sew (My dad is very ill and I'm staying with my Mum).Your look so lovely with the hearts, real Christmas gift.

Vibekes lille grønne sa...

Så fine de var! Ganske så praktiske i grunnen også, skulle hatt et par sånne :) Kjempefine andre ting også, du er riktig så produktiv når du setter i gang!

Lurte på om jeg skulle få deg med på strikkekafé i dag, men jeg har vært litt treig i avtrekket i dag også skal du jo jobbe. Hadde vært koselig å fått til et strikketreff før jul! :)

Anne sa...

Jeg så en "mug rug" første gang på bloggen til May Brit (http://abyquilt.blogspot.com/) her forrige dagen, så det er tydelig en farsott! Kjempemorsomt å se hvordan slike ideer plutselig popper opp. Dine var fine og ikke minst at du hadde mål, det har jeg sett etter :) Leste på web om en som lagde et flak i 10"x10" og delte i to - til vennepar, kjørstepar e.l.

Morsomt med strikkeposene dine også! Flott måte å bruke stoffene på!

Har sans for din måte å utnytte tiden før sen arbeidstid :)
Ha en fin førjulstid!

:o) Anne

Annepålandet sa...

Så snedig med mug rug! Jeg pleier å sette tekoppen på en serviett, men det er jo ikke miljøvennlig akkurat. Fint tips!
Lurt å fore sminkepungene med voksduk, så de kan vaskes hvis søl. Men blir de ikke litt stive da?

Ulla-Bella sa...

Dine mug rug's var flotte:)

Anonym sa...

Hei.Så mye fint.Du er kjempe flink.Det knekkebrødet og teen så virkelig god ut.Nam,nam.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Bente sa...

Så produktiv du er, mye fint du lager:)
Jeg har også prøvt meg på Mug Rug. Koselig å ha til gaver nå i juletida.
Kjempekoselig blogg du har, har lagt meg som følger:)

Bodil H sa...

Noen på landet ønsker seg mug rug til bursdagen sin