torsdag 5. april 2012

Strikke glede.......

Det er ingenting som kan måle seg med å kunne starte på et nytt strikketøy!! Særlig når man har gledet seg i flere uker til å strikke det som skal bli den utimate genseren for kommende sommer....... Mønsteret har ligget ferdig kjøpt og printet, pent i plastmappe og bare ventet til rett tidspunkt for igangsettelse.
Forskjellige garntyper har vært vurdert  frem og tilbake. Både av farger, blanding og masketall.  Jeg skal for en gang skyld følge et mønster!!
Jeg røyk allerede på følgingen av mønsteret på 1. omg!! På bildet ser det ut som halsen vrir seg utover!? Det vil jeg ikke ha, så jeg strikket 2 omganger med vrangbord. Men nå følger jeg mønsteret!!
 Garnet ble Lerke, 50/50 ull, bomull. Jeg har strikket barneplagg i dette garnet, men ikke noe til meg selv.  Lerke kjennes fint å strikke med, og hvis man strikker litt "nøye", dvs får med seg alle de tynne trådene garnet består av, blir dette veldig bra! :-)
Denne lille jakken strikket jeg ganske fort.  En niese har fått en liten datter, og da måtte jeg strikke litt til henne også.  En quilt er ferdig, men en baby kan ikke få nok deilig hjemmestrikket!! Jakken er også strikket i Lerke. Mønsteret hadde jeg i Ravelry biblioteket mitt. Når jeg finner fine ting på Ravelry lagrer  jeg det til senere bruk!!

Quilten ble laget tidligere i vinter. 
Husk på blogglotteriet her på bloggen!! Det er veldig hyggelig hvis de som er innom å leser også legger    igjen et lite pip som blir lodd i lotteriet!!  
Glad påske ønsker jeg deg!! 
Anne Kari:-)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Shellseaker genseren står også på min to-do liste. Lerke tror jeg er perfekt garn for denne. Gleder meg til å se resultatet av din - regn med at jeg kommer til å herme :-)

God påske til deg!!

Lappeline ♥ sa...

Åh den var flott og jeg kunne godt tenke meg å strikke den men så var det det å ikke begynne på noe nytt da....:( har en del uferdig
Det er andre er at mønsteret er på engelsk og vet ikke om jeg skal begi meg ut på det ....
En flott barne jakke og en nydelig teppe ..heldig er den som får dette

Fine påskedager ønskes deg

Klem

STEINKJERRINGA sa...

Her strikkes det også, men fortsatt restegarn. Men nå har jeg fått besøk av Rita fra Harstad, og hun har en diger bag med "saker" med seg, så her skulle du ha vært. Nå skal vi sy mapper i lekre farger.. Fortsatt god påske!

Tilonino sa...

Hei
For en nydelig genser du skal strikke deg? Hvor har du kjøpt mønsteret til den? Jeg og vil strikke :)
Er det blått og hvitt du strikker... Litt vanskelig å se her på mobilen:))
Ellers likte jeg godt den søte jakken og guilten:)
Ønsker deg også en glad påske
Tine :))

evaaaeng sa...

Det er så koselig å se på bloggen din, har ofte tittet på den. God påske til deg og dine. Hilsen Eva AAeng(Turids venninne)<b

Kari sa...

Det var flott genser, men vet ikke om jeg orker å strikke til meg selv :-). Har akkurat strikket ferdig en genser til Mathias og har med garn til en til......bruker bare Lerke til han, blandingen av ull og bomull er perfekt for været "over there". Ellers koser vi oss her nede, pluss 28-30 C, bruker noen dager nå til å få leiligheten helt ferdig.
Klem

Ulla-Bella sa...

Forstår godt at du vil strikke den fine genseren. Babyjakken var kjempesøt, og det er fantastisk mye fint på Ravelry:)

Linda Aasan sa...

Oh, så spennende! Den står på lista mi også, men har ikke helt bestemt meg for garn. Har tenkt å prøve den i et litt sjaskete ull/lin-garn, så får vi se :) Søt jakke og teppe!

Lappeline ♥ sa...

Hei på deg igjen !

Ble så fasinert av genseren ......vet hvordan den blir i str ????.

Har kjøpt mønster og synd butikken ikke er åpen så jeg kan få kjøpt garn....blir jo en ufo i heimen men pytt sann :))
Tror jeg skal klare å forstå mønsteret :))

Gleder meg til å følge med din genser

Forsatt fin kveld til deg
og klem igjen

anitra sa...

Piiip! :0). Fortsatt god påske. Nydelige arbeider, alle tre.

Heidi sa...

Lerke er et nydelig garn. Har foreløpig bare brukt det til småsaker. Sitter akkurat og strikker trekk til påskeegg (som vel ikke blir ferdig denne påsken...)
Lykke til med genseren :)

ANNEPÅLANDET sa...

Næmmen, den genseren skal jeg også strikke! Har byttet og trikset til meg garn (utgått) herfra og derfra for å få nok, og skal bare gjøre ferdig noen andre småting først. Min blir i Svale (bomull, viskose og silke), samme tykkelse som Lerke, så da følger jeg med på dine erfaringer først!

Likte den orange jakka også, så søt!

Ønsker deg & dine en riktig fin påske!

Teje sa...

Hi Anne! Thank you for a lovely Easter post! Your quilt is beautiful and I love the small cute jacket!
I gave to you 'Kreativ Blogger Award'! You have always so wonderful ideas and give to me inspiration! If you like to continue this award, you can pick it from my today's post. If you don't have time, don't worry.
Have a lovely weekend! x Teje

Beate sa...

Flott genser! Gleder meg til å se den ferdig! Jeg har akkurat startet på en genser til meg selv jeg også, etter å ha strikket to store prosjekter som ikke er til meg. Kjekt med noe en får beholde innimellom

Lindas hobbyhjørne sa...

Ser ut som det blir en kjempe sommergenser!
Så fin jakke og så er det jo bare så fint med sånne farger også da :)
Ha en forsatt fin kveld :)

drudeblaa sa...

Hei. Nå har jeg blitt følger hos deg. Så mye fint du lager. Her kan jeg nok få gode ideer.
Klem fra Drude.

Hverdagsgleder sa...

Dette blir enn fin sommergenser !! Flotte farger; herlig sommerlig ! Quilten er flott også, og babyjakka likeså. Knallfin i frisk farge :-))
Koselig blogg du har; kommer gjerne igjen !
Ha en fin søndag videre !