onsdag 2. september 2009

MOEBIUS TIL ALLE!!



I bloggverdenen har det dukket opp et mystisk ord!! MOEBIUS!! Jeg ante ikke hva dette betød, siden jeg ikke kjenner til gamle matematikere.....Men nyskjerrig som jeg er, fant jeg svar!! Her har en eller annen smart person som strikker, klart å gjøre noe ut av dette. Det er sjal, skjerf, med en artig liten vri!!? bokstavelig talt. Men det har vært dårlig med konkrete forklaringer...... Mitt tips er som følger..... Du trenger den lengste strikkepinnen du kan finne ,(8o cm går ganske greit) eller løp å kjøp. Noe restegarn, eller noe lekkert garn, hvis du har det liggende!? (Det har vel de fleste av oss tenker jeg?) Så søker du på YouTube. Og siden du allerede er på nett, er dette lett match. Skriv inn i søkefeltet overst:Moebius. Da kommer det opp flere muligheter. Jeg valgte Moebius Cast on. Med Cat Bordhi. Det er en 9 min lang video-snutt. Dårlig lyd, så følg godt med på hva damen sier. Du kan sitte å se på mange forklaringer på YouTube. Kanskje du ikke får strikket et vridd skjerf i formiddag allikevel....... Jeg måtte strikke en prøvelapp. Det er rett og slett et vridd srikketøy. Jeg tror jeg laget en ufrivillig Moebius på barneskolen, skulle strikke genser på rundpinne og kom i skade for å ha vridd de maskenen jeg la opp. Det resulterte i en slik vridning. Så da skjønner ikke jeg at man ikke bare kan legge opp på vanlig måte og sørge for å vri maskene en gang og så begynne og strikke? Jeg skulle gjerne ha sittet her i hele dag, men jeg må jobbe. Prøv damer, dette er ikke noen heksekunst!!

Jeg skrøt av sol igår, det varte ikke så lenge heller......

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Må nå vel inn på You Tube å se jeg å.Ble litt nyskjerrig.Kjenner igjen den srikkinga med vridd strikketøy.Har rekt opp en del ganger især når det har vært mange masker på rundpinnen.Ha en riktig fin dag håper sola kommer tilbake til dere der oppe i Ylvingen.Bodil

Bestemor Drillo sa...

Fint med at det gikk bra ! Det der med You Tube tror jeg nok jeg må stå over, men det ser jo spennende ut så jeg får se. Ha en god dag!

Linda og Lynet sa...

Krysser fingre for at dere får godværet når dere trenger det til helga:) Akkurat NÅ er det jo fantastisk her -og der ute også tipper jeg!!

Ha en fin en!

Heidi sa...

Ja, der har du en vridd moebius! Du fant antakeligvis det YouTube-innslaget jeg har fått link til for å lære opplegget. Tror vel egentlig ikke et vanlig vridd strikketøy gir samme effekten, for det pussige er at denne metoden gir rettmasker på en side og vrangmaske på motsatt side. Hvis jeg har forstått det riktig...
Det er igrunnen mye matematikk i håndarbeidsteknikker. Kan jo lure på hvorfor de ikke bruker det i undervisningen til de lite matteglade.

Heidi sa...

Forresten, kanskje du finner en forenklet variant med samme vrieffekt. Og så kan vi alle lure på hvorfor gjøre det vanskeligere enn det kanskje er :)

Anita sa...

Spennende da! Skjønner ingenting, men kan vel være at youtube kan være oppklarende! Ha en flott dag!

Unknown sa...

Hei, og takk for det hyggelige besøket på bloggen min. ja, man ble nysgjerrig når det dukket opp et nytt begrep og et nydelig skerf/sjal. jeg har ikke fått sjekket ut Youtube ennå, men jeg skal helt klart gjøre det. har tenkt at sånne skjerf kan bli noen perfekte julegaver...

ha en fortsatt fin dag!
her på øvre Romerike er det opphold i dag, tiltross for at de har meldt regn...

Anonym sa...

[B]NZBsRus.com[/B]
Lose Laggin Downloads Using NZB Files You Can Easily Search High Quality Movies, Console Games, MP3s, Applications & Download Them @ Dashing Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet[/B][/URL]

Anonym sa...

It isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat world[/URL], Don’t feel silly if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to build an income online.