tirsdag 2. august 2011

Innhøsting........


 Det er vel ikke bare meg som går å skuler på bær som henger modne og fine på busker og trær!?
De litt sure kirsebærne ble mat for småfuglene og måkene, plutselig var alle borte!? (Heldigvis!)
 Vi har en gammel solbærbusk som vi prøvde å kvitte oss med for noen år siden. Den ble klippet helt ned, men ikke fjernet. Men solbærbusken tok ikke hintet og har vokst seg til busk igjen!?  Nå hadde den så mange bær at jeg ikke kunne overse den lengre.....
                                    Jeg kokte 1200g solbær i 8-10minutter.
Så hadde jeg 1 dl vann og 600g sukker i og lot det koke litt til.  Jeg hadde egentlig tenkt å koke med en vaniljestang, men det glemte jeg å kjøpe, så det ble 2-3 ts vaniljesukker istedenfor.  Tenkte at vanilje passer bra med solbær! Det funket faktisk fint!!:-)
3 glass med solbærsyltetøy til senere bruk, og litt god samvittighet for at jeg høstet!! Jeg liker egentlig godt å høste og lage ting selv, men jeg synes det er litt kjedelig å plukke.......

Jeg kom over en liten klynge med solsikker på en byggeplass, kunne ikke bare gå forbi..... Ha en fin innhøsting du også!! AnneK:-)

9 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Så heldig du er... solbær som er så godt !
Ha en god natt, klem.

Synnøve Olava sa...

Så flink du har vært....:O)
Nå har jeg ingen bærbukser lengere, men jeg skal se om jeg ikke kommer meg ut i skogen og får plukket litt blåbær... :O)


klem

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hei:)
Takk for hyggelig hilsen:)Ja,er derfra opprinnelig,men bodd i Oslo i 27 år nå.
Andrea som hadde rolle i siste sesong er jeg tante til.Og Åse Løkeland er søskenbarn til mamma...Er vel egentlig i slekt med de fleste .....
Er hyggelig og være på ferie der,men kunne ikke ha bodd der:)
Hvor i Oslo bor du?
klemklem fra meg

sologbolig sa...

Herlig.... og så solbær som er så godt da! Imponert over de nydelige sjala som du viste i innlegg lengre nede. Flotte !
Ha ei fin helg.

Ulla-Bella sa...

Må si meg enig - litt kjedelig å plukke dem. Men dette er jo perfekte gaver også da. Sikkert kjempegodt med vanilje-smaken.

Anne (Moseplassen) sa...

mmmm :)
Det så riktig godt ut, deilig å samle sommeren på glass.

Takk for svaret ditt på min undring over hva som er passende rundt dette med konkurranse og rose. Jeg bestemte meg for å kjøre utfordring, og håper du blir med :)

STEINKJERRINGA sa...

Her er bærene modne samtidig som skolen starter, og jeg har over tjue bærbusker av ymse slag, så bare kom og plukk! Det er godt å finne syltetøy når det blir vinter.

Randi's Tanker sa...

Her var det mange C-vitaminer!

Takk for hilsen på bloggen min. Jeg hadde et deilig opphold i mitt paradis, til tross for at jeg ikke fikk ligge som "Prinsesse på erten".

Flere bilder kommer når jeg får ånden...

Ha en fin uke!

Mette sa...

Sa flink du var! Jeg har sa smatt begynt a hoste inn tomatene vare. Chiliene er fortsatt bare blomster, men jeg husker fra ifjor at de kom senere. Deilig med hjemmelaget!