fredag 8. januar 2010

Selbu-votter......

-Mitt første møte med Selbustrikk var faktisk i Selbu!! Årskiftet 1999 til 2000, ble feiret på en gammel gård hos venner i denne bygda. Som den gode garn-sporhunden jeg er, var et besøk i Husflidsbutikken en selvfølge. Den gangen kom jeg ut med heftet Selbustrikk, hvit og sort tynt garn og pinner 2,5. Dette votteparet til min kjære ble da resultatet. Han har ikke akkurat slitt dem ut, og heldigvis fant jeg dem liggende på loftet!! -Dette heftet ble selvfølgelig borte.... Jeg klarer ikke alltid å samle på mønstre og bøker. Men like før jul, under julegave handling,fant jeg et nytt husflidutsalg i Oslo!!(I kjelleren på Glassmagasinet) Her oppdaget jeg igjen dette heftet som jeg hadde savnet!! og kjøpte det for 2.gang!! Men intet mønster uten garn, så da var det på han igjen!!!
Jeg hadde så vidt begynt å strikke, da jeg kom over diskusjonen om boken til Terri Shea, Selbuvotten (utgitt på Samlaget) holder mål i Selbuvott tradisjonen!? Jeg har lest boka som en bok, og det er virkelig mye fint der. Flere ting jeg kan tenke meg å strikke, så som en oppskriftsbok funker den for meg. Vottene med farger har jeg strikket paralellt, dvs jeg strikker på begge samtidig.Jeg begynte på den sorte mansjetten, men så bestemte jeg at de trenger ikke å være like. Det sorte garnet er Røros Lammeull, fargene er Jamieson`s, like tynt, som jeg hadde på lur. Vottene er tradisjonelle, men mer personlige og moderne??
Jeg liker veldig godt å strikke denne "fin" strikken. Må sitte veldig konsentrert, ikke noe tv-arbeid!!, men det er veldig fremdrift i mønsteret!!
Hvis du ikke har funnet denne bloggen selv ennå, er et tips å titte på Muffins verden. Så mange morsomme votter og sokker skal man lete lenge etter. Muligens på Ravelry...... God strikke helg!!
Kjære Randi!! Unnskyld at jeg brukte bilde av mannenidittliv!! Jeg holdt på å legge ut av deg også......Er veldig glad i dere!! Godt nytt år!!! Klem...

17 kommentarer:

Ruth sa...

Hei. takk for at du la igjen noen ord på bloggen min. Alltid hyggelig med tilbakemeldinger.Jeg skal prøve og forklare det runde hjulet.Jeg klippet srtiper, gult5"
multi3" Rød m. prikker 2,5 ", mint 1,5 " mørk grønn 2,5" Sydde de sammen, strøk alle sømmer en veg. jeg hadde kjøpt meg ett sett Marylin Doheny`s linjaler, tre stk. 9" 13"og 18" jeg brukte den på 13" Snudde linjalen en gang hver vei.1gang opp, 1 gang ned. La de så i en sirkel utover bordet slik jeg ville ha det, og begynte å sy, hele tiden fra slik det låg. Jeg fant en beskrivelse i Quiltemagasinet nr.2- 2007. Det er første gangen jeg prøver, ble ikke så verst. Linjalene har jeg kjøpt fra quilt-design. Jeg har tatt noen fler bilder og skal legge på blokken min Håper du fårsto noe av dette. Med vennlig hilsen Ruth

Fin i Formen - Margrethe sa...

Så pene selbuvotter!

Merete sa...

Åååå, de vottene du har strikket var nydelig! Hadde jeg fått et par sånne hadde brukt dem hver dag bare for å vise dem frem! Artig med fargekombinasjonene på andre paret. Ser ut som om jeg må komme meg til husfliden og kjøpe meg hefte jeg og :o)

Kari sa...

Flotte - som alt du gjør....
Jeg har kikket innom endel av dine Blogg-venner og er helt målløs!!!! Utrolig hvor mye flott håndarbeid som blir designet/strikket/heklet/sydd osv. Skjønner ikke hvordan dere har tid til alt dette, hvordan armer og skuldre holder seg friske og så i tillegg lage alle bilder og blogger??? Må være mye dårlig vær der hjemme :-)

Ruth sa...

Hei igjen.
Jeg har heller ikke sett runde quilter, så det måtte jeg prøve å gjøre noe med.Skal legg ut bilde når den er ferdig, tror det blir skråbånd lukkekant. jeg har lært en supermåte å lage mange meter skråbånd av bare ett lite stykke stoff. fin helg til deg også. Hilsen Ruth.

Bestemor Drillo sa...

Selbuvotter er så ekte norsk og et flott produkt ! Det kommer til heder og verdighet nå tror jeg !
Klem og god helg ;)

Vibekes lille grønne sa...

Så fine vottene ble! Jeg liker at de ikke er helt like og med litt personlig preg! Har strikket kattevottene til Muffin, de ble også veldig bra! Ha en fin helg! :)

bodil sa...

Hei.Kjempe fine votter.Kjempe fine farger.Det hefte har jeg også.Har strikket en del i den tidliger.Men er ikke så gla i å strikke med tynt garn.Liker gått selbumønster men har oftes gått på tykt garn.Og ikke med fem fingrer hålder med en tommel.Den boka kunne jeg tenkt meg å sett i.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil..

Michelle sa...

You are so talented! I love the colorful ones at the bottom! So pretty!

Ati. sa...

Fantastiske votter! For meg som 'utlending' er de så "typisk Norsk".Skulle gjerne strikke et par til meg selv også ;)

Ati. sa...

Glemte å si at jeg liker din nye "header " veldig godt.

STEINKJERRINGA sa...

Du og du, så flink du er. Da jeg var i Oslo i november, var Husfliden på flyttefot til Glassmagasinet, så jeg gikk tomhendt derifra. Jeg har ikke det tynne heftet, men den flotte boken har jeg allerede kjøpt. Lykke til med vottene!

anne - moseplassen sa...

hehe, Ravely har nå alt da..
Selbuvotter tror jeg aldri at jeg kommer til å strikke, men fine er de :)

Linda og Lynet sa...

Hei på deg!
Så godt med en liten anmeldelse av selbuvottboka. -Har planer om bursdagsgave til to i familien som strikker votter hele tiden..
Selv har jeg ikke kommet til selbuvottene ennå. Er bortskjemt med å få ferdigstrikkede.. Har noen nydelige i et mønster som heter Ane, med bred mansjett med mønster, som svigermor har strikket. Føler meg veldig heldig!
Mitt husflidsalibi blir bunadskjorte fremover. Har meldt meg på kurs som starter torsdag:)

God helg!

Marit sa...

Selbuvantene i mangefarget garn er en utrolig fin kombinasjon av moderne og tradisjon! For en flott ide, det hadde vært spennende å bruke på tradisjonelle strikkegensere og...
Flotte vanter du strikker, veldig inspirerende!

Steppstiche sa...

They are wonderful. What a work! You are a very, very good knitter.
Hugs - Monika

Tilonino sa...

Hei
Jeg liker veldig godt selbuvanter og fikk veldig lyst til å strikke et par til meg selv. Må nok ta en tur for å finne et mønster. Vet du om det ligger mønster ute på nettet? Egentlig burde jeg nok strikket på kjolen min heller, men det er så masse annet som frister. Fine de du har strikket i forskjellige farger. Kunne egentlig tenkt meg å strikke Per Spook genseren også. Men det får bli en annen gang. Nå tror jeg at jeg skal finne frem strikketøyet mitt igjen. Ha en fin søndagskveld.
Tine :)