mandag 8. mars 2010

Er det for tidlig??

Blir det ikke vår snart?? Idag da jeg kom ut etter jobb, skinte solen fortsatt!! Det er et utrolig deilig vårtegn når man våkner opp om morgenen og det er lyst!! Og at det er sol, når man går hjem, når arbeidsdagen er over.... Og i mangel på vårblomster ute, må man kjøpe dem, og ta dem med inn....... Jeg bestemte meg for å så !! Erteblomster, chili, hagestokkroser, og kattost?? skal i jorda.... Det er ca 2 mnd til jeg kan sette planter ut her i Oslo... Kanskje er jeg litt optimistisk......

Min bloggvenn Bodil, sendte meg noen frø sist høst. Jeg ba henne pent om å få noen fordi jeg syntes de var så vakre.....Bildet har jeg lånt av Bodil. Jeg har plukket frøkapsler selv til hagestokkrosene, de er 2 årige, så det vil ikke bli blomster iår.


Av svigerinnen min har jeg fått en tre-dings som jeg lett kan lage små potter av avispapir.... Smart sak!!


Er disse plantene veldig like??

Sånn så det ut når jeg var ferdig. Erteblomstfrøene må ligge i vann til imorgen. Dette er lave erteblomster som blir kjempefine i potter eller ampler. Jeg har også noen andre erteblomster, men de skal jeg vente litt med.
Nå gjelder det å ikke glemme å vanne og vente med spenning på de første spirenen......

12 kommentarer:

Kari sa...

Flinka!! Skjønner at lengsel etter vår og farger, lys og varme er stor nå!!!! Godt å fylle ventetiden med vårblomster og planting av frø. Kjenner jeg deg rett blir det nok noen fine blomster ut av de der......

Anonym sa...

Ja det går mot vår! du er flink til å så frø, litt for lett å kjøpe ferdige planter. Men jeg skal prøve, har noen frø i kjøleskapet.... Nyt sola og ha det godt. kirsten

ida sa...

I år stoler du ikke på noen andre til å plante erteblomstene? :)

inger sa...

tja-tror kanskje de påskeliljene er ferdig før påske, men da er det jo bare å få noen nye.Men det er fint å tenke på at sola varmer og havet tiner....

Turid sa...

Hei, så hyggelig å så frø inne. Lurer på om ikke jeg også skal prøve det i år. Tror du må sette det ganske kaldt så spirene ikke forvokser seg. Det er jo kanskje mulig å sette dem litt ut når det blir plussgrader på dagen.

Vi må snart finne en dato for en ny fototur igjen, hvis du har lyst. Har lyst på en Oslo-tur igjen. Kanskje Holmenkollen hadde vært noe, så kunne vi ventet med Ekeberg til det ble mer vår.

Ønsker deg en riktig god kveld. Klem fra Turid

Tulip sa...

Å nå fikk jeg lyst å så i helga!;)
Lurt med disse avispapirpottene!

Vet du har sendt gave til din hemmelige venn. Håper du har fått noe fra din venn også!!!

klem

Michelle sa...

Yes, I've been so enjoying going to work in sun and leaving in sun! So nice!

Linda & Jim sa...

Jeg syns ikke det er for tidlig!!! Og er sjalu på deg som bor et sted med godt frøutvalg.. Her er det erteblomster, og ferdig med det.

Kanskje du har tips til noen nettsteder som selger frø?

Ønsker meg erteblomster i lilla og hvitt til sommerens begivenhet:)

Tulip sa...

Regner med gaven kommer fra vennen din...
Etter det er det litt opp til dere selv om dere ønsker å sende hverandre flere hyggelige overraskelser i løpet av året:)
Lykke til!

Anonym sa...

Hei.Du er så flink med frø og blomster.Har ikke ord.Håper det kommer opp mange fin spirer.Ha en kjempe fin helg.Klem fra Bodil..

Carol sa...

The jonquils look very pretty. I am waiting for mine to bloom.

Heidi sa...

Å, så spennende! Skulle veldig gjerne ha sådd inne. Men tror ikke jeg er særlig flink til å stelle dem perfekt, og ikke minst ville vel kattene ha "raidet" dem.
Stokkroser er nydelig, husker det alltid fra Odense hvor det vokser nærmest rett opp fra bakken. Og erteblomster - har flere ganger sådd dem ute, men får ikke helt dreisen på det.

Jeg koser meg med dominostrikk i dag også. Synes det er litt artig med restegarn. Har nemlig sett flere har laget slike "kaostepper", og de blir fine når de er ferdige. Nå har jeg lært meg å strikke inn trådendene også, så da er mye arbeid spart. Blir det ikke bra, kan det bli kattetepper :)