onsdag 18. august 2010

Hva skal vi ha til middag??

På min arbeidsplass, eller egentlig på min avdelig er vi mange damer. Idag var vi en del samlet, og et vanlig tema når det nærmer seg tiden for å gå hjem, er hva vi skal ha til middag!! Dette er helt sikkert et vanlig samtaleemne på de fleste arbeidsplasser?? Idag hadde jeg lyst på noe godt til middag!! Det har jeg vel alltid, men ofte velger jeg ting som kan lages på underkant av en time. Jeg er ingen superplanlegger, så jeg må som regel i butikken på vei hjem. Idag var det et godt tilbud på store ferske kyllinger(rå!!) og det synes jeg er kjempegodt , mye bedre enn ferdig grillkylling som jeg også tyr til innimellom.
Det jeg liker å gjøre, er å dele en stor sitron i biter og stappe buken full. Jeg binder beina sammen, slik at kyllingen er samlet. Idag gned jeg den inn med litt olivenolje, salt og pepper, basilikumkrydder og masse paprika pulver. Til slutt presset jeg et par sitronbåter over og vips inn i ovnen på 175 grader, i en ildfast form, midt i ovnen. Så gikk jeg ut i hagen og plukket ripsen før den faller av buskene......
Etter nesten en time, skrellet jeg 4 poteter og 2 pastinakk. Delte de i passe biter og satt til koking. Av dette laget jeg en rotmos med litt smør og matfløte og litt av kokevannet. Jeg kokte aspargesbønner. Jeg skrelte og delte opp 2 grønne epler. Disse eplebåtene stekte jeg over lav varme i litt av skyen som jeg hentet fra kyllingen. Jeg hadde også ca 1 dl vann i formen for å få mer sjy. Kyllingen lot jeg steke i 1 time og 45 minutter. Det er ganske lenge, men det er mye bedre at kjøttet detter av bena, enn at den er rå....(Jeg har opplevd det også)

Pastinakk gir en veldig god smak til rotmos, og sammen med de syrlige, stekte eplene og mør kylling med sjyen som også har smak av sitron..... Nam. nam. Inspirasjonen til denne retten har jeg fra en andebryst rett som står i Festboka til Bent Stiansen. Den gode middagen fikk også følge av dessert!! Det er veldig!! sjelden i huset vårt. Men jeg fant også bringebær på tilbud!! Rips og blåbær fant jeg i hagen. Sausen på bærene er en blanding av eggedosis og vaniljesaus!! Jeg kokte vaniljesaus på 3 dl melk. Pisket 3 egg med 6 ss sukker, når eggedosisen var ferdig, blandet jeg vaniljesausen inn. Dette ble vel muligens en søndagsmiddag på onsdag, men det gjør vel ingen ting...........

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Beate sa...

Mmm, så godt ut!
Ja, her er endelig fineværet kommet! Badekar på terassen anbefales :) Kommer nok litt mer pusebilder snart :) Har masse fine bilder av han.

Randi's Tanker sa...

Tar med meg dette middagstipset! Høres deilig ut med dette tilbehøret. Må nok prøve dette en gang. Vanligvis bruker jeg kyllingfileter, men det kan være godt med variasjon.

Takk for besøk! Jeg bare MÅTTE skrive om dette i dag ;-)

Anonym sa...

Hei.Det så virkelig godt ut.Tusen takk for oppskrift og tipps.Hær i huset er det jeg som bestemer middag.Har gjærne tatt imot forslag men det er de ikke flink til de andre hær i huset.Sender deg appelsinavlegger til helgen.Ha en riktig fin Torsdag.Klem fra Bodil.

Ati. sa...

Hvis du har lyst til å lage en slik middag igjen, ring meg først, så kommer jeg..
;-) yam, yam.....

Vibekes lille grønne sa...

Akkurat sånn steker jeg hel kylling også! Stapper den med sitron :) På slutten av steketiden supplerer jeg med fløte, og ungene blir veldig fornøyde! Pastinakkmos må prøves! :)

Mette sa...

Nam, nam. Det sa veldig godt ut! Har holdt pa med diverse husprosjekter idag sa det ble en ferdigpizza slengt i ovnen til middag... Det er sjelden vare her i huset, og denne innbod ikke til gjentagelse... Skulle mye heller hatt din deilige kyllingmiddag! Vel, imorgen er atter en dag ;-)

Miranne sa...

Det såg veldig godt ut - takk for tipset.