søndag 22. august 2010

Markens grøde......

 Like etter vi hadde flyttet inn her hvor vi bor, fortalte en nabo oss, at vi hadde så lite fruktbar hage......... Hun mente nok å trøste, men hun var nok også litt kritisk.... Jeg har også drømt om en bugnende hage, men hvis man ikke holder seg hjemme i ferien, er det vanskelig å gjennomføre!?  Så her i huset har vi et digert epletre med en million lite pene epler, et par pjuskete busker med amerikansk blåbær, noen villskudd bringebær som jeg virkelig ikke har plantet og 2 store ripsbusker som er mer en nok for meg........ Jeg liker å se ting gro!! Ingenting er så fint som ting som kan spises og de henger tilgjengelig rett foran nesa !!  Rips lar seg lett raspe av busken, og med saftkoker- lett som en plett!!  Ripsgele er godt, men akk veldig sukkerholdig!!   Saften er litt sundere egentlig, for her kan man kutte mye ned på sukkeret..... Så nå har jeg sikret et par liter saft, til vinterens mørke.....Sent i går slang jeg ut på Facebook-at idag ønsket jeg meg sol og 24 grader!! Uten å ha sett på værmeldingen!!  Jeg måtte skifte fra sorte joggebukser og sort singlet, til lyst tøy fordi det var så varmt!! Det blåste hatter og høy, men det var faktisk veldig deilig..... Så idag har jeg skiftet mellom strikking, applikasjon og plukking av rips......


Dette er også en blomst på topp 10 lista mi!!
Og se her, min lille Odd Molly inspirerte  kåpe passet perfekt!! Så nå må den brukes for fullt, før det blir for kjørlig!!   Jeg ønsker alle en fin kommende uke!!

13 kommentarer:

Vibekes lille grønne sa...

Flott innsats med markens grøde! Må innrømme at vi kjørte ripsen vår til Askim frukt og bær den gangen vi hadde sånt noe.

Lovende start på jakka i innlegget under også! Det er så fine farger på Shetland soft-garnet!

Ha en fin uke! :)

Beate sa...

Mmm, rips så godt ut! Vi har ikke rips i hagen, men vi har noen gode venner som har mer enn de spiser selv, så jeg skal ha meg en tur dit snart en dag å plukke :)
Kjekt med bilde av jakka i bruk :)

Anonym sa...

Hei.Så flink du er.Har jidd opp med safting jeg.Blir mugg på toppen samme hvordan jeg gjør det.Safa mye med samme jeg flytta hit.Hvet ikke hva jeg gjør gale.Ja nå er det tid framover med bær å frukt.Nydelig kåpe og nydelig lita ei.Synes ikke lenge sia Aina tusla slik irundt.Kos deg masse med bærplukking å ha en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil. Hær øser det ned med regn...

Ati. sa...

Nydelig med ripssaft i høstmørket.
Elsker den lille jenta med ny kåpe :-))

Stubbetufsa sa...

En skjønn liten kåpe!
Jeg tror vi får mer sommer,jeg!
Og den ripssaften blir nok til stor glede utover!
Klem fra nord!

Mette sa...

Sa deilig med rips! Vi hadde det i hagen da jeg var liten og jeg var innmari lei rips... Helt til vi fikk egen hage og bare MATTE ha ripsbusk. Dessverre star den ganske i skyggen, men det ble allikevel nok til en dessert: rips med vaniljesaus. Mmmm!

Lekker jakke!

Muffin sa...

Ah, rips! Her er den fremdeles litt hvit på den ene siden. Nå liker jeg ikke rips noe særlig men den tar seg veldig godt ut i krukker og flasker! Fint bilde av jenta i nykåpa, hun får nok mange komplimenter for den.

Kari sa...

Ingenting er som selvplukket og hjemmelaget...:-). Og den kåpen er bare helt nyyydelig!!!!! Kanskje jeg kan klare den??

Marit sa...

Nydelig kåpe på en søt, liten dame! Jeg er imponert over at du lager din egen ripssaft, det ser deilig ut. Vi har satt en ripslikør til modning i vinduskarmen. Kanskje blir den ferdig til jul?

Gudveig HN sa...

Deilig med hjemmelaget gele, saft og syltetøy! Rips er også godt til dessert; I går hadde vi rips og stikkelsbær fra hagen, blandet med ville bringebær (fra skogen) til dessert. Med vaniljesaus og vaniljeis. Nam, nammm...det var godt!
Nydelig kåpe til den lille damen!

STEINKJERRINGA sa...

Jeg kan antyde et svakt skjær av rødt på mine rips. Jeg passer dem hver dag, slik at jeg kan lage gele før de blir helt modne. Av dine bilder får man vann i munnen. Nam. Nam!!

Bestemor Drillo sa...

Rips er sunt, men som du sier det krever en del sukker!
Ripssaft er såleskende en varm sommerdag!!
Klem fra meg!

Michelle sa...

Oh yum! Isn't homemade jam wonderful! I wish we could trade my blueberry for your current jam, but I don't think it would survive the trip.