mandag 9. august 2010

Jeg har funnet noe gøy-POJAGI!!

Bloggverdenen gir meg stadig inspirasjon!! Fra en av bloggene jeg har på lista mi, A scot in Tennesee, kom jeg over noe som fanget oppmerksomheten min. Hun førte meg videre til  denne bloggen.  Dette var  spennende!!  Jeg liker  bloggere som linker videre til oppskrifter og deler kunnskapen sin med seg!!(De fleste gjør vel egentlig det!?)  Denne bloggen  tok meg videre, slik at jeg fant denne. Hun sjarmerte meg i senk, både med det hun lager og det hun skriver.   Dessverre kommer hun snart  til å ta en bloggpause- hun skal snart føde. Men les det hun har skrevet....
Selvfølgelig måtte jeg prøve det jeg fant!! Selve måten å sette sammen lappene på, er ikke vanskelig, men å skulle skjule sårkantene, det som kalles fransk søm, er ganske tidkrevende. Som dere ser, kunne jeg med hell også hatt mye tynnere stoff. Men jeg tok det jeg fant, dette er igrunnen bare en prøvelapp. Tanken er kanskje å få til noen gardiner til et par små vinduer vi har.  Jeg har oppdaget noe  som er nytt for meg:  Pojagi

Siden jeg befinner meg på hytta, og det var strålende vær igår, kunne jeg rigge meg til på brygga med symaskin, strykebrett og skjæreutstyr. Da kunne jeg også samtidig være sammen med de i familien som også er her. (En er hjemme å passer katten......)

Hytta vår ligger  på en passe stor øy. Det er ikke mye som skjer på denne øya, men jeg har et kantarellsted  som er mitt!! Det ligger rett bak en annen hytte, men de har ikke oppdaget det...... Jeg var spent på hva jeg ville finne. Hadde akkurat tenkt tanken, at det er nok for tørt ennå.  Da oppdaget jeg de gull-gule flekkene under bregner og kvist og kvast........ Ganske mye, og enda er det mer......
Posted by PicasaDenne gamle liljen kommer år etter år uten at vi så mye som løfter på en finger. Ikke mange blomster, men noen ganske få, veldig vakre....... Tusen takk for masse hyggelig respons på forrige innlegg!! Det er veldig hyggelig når det jeg lager, kan likes....... Ha en fin dag hvis du har begynt å jobbe eller forsatt er i feriemodus.........

4 kommentarer:

Tilonino sa...

Hei
Så spennende. Skal inn å lese i et annet ledig minutt. Nå skal jeg straks male et av gutterommene her i huset. Men jeg likte godt det du har laget. Jeg syr også franske sømmer når jeg syr småposer uten for.
Det så skikkelig deilig ut på brygga di. Der kunne jeg også godt likt meg.
Plukket kantareller på lørdag jeg. i hadde deilig kantarell stuing til kjøttet. Det må du prøve om du ikke allerede har prøvd. Snakkes :)

Klem og kos deg videre på hytta:)))

mreteveian sa...

Artig teknikk, - har studert litt på den :-)
Datteren ville på kantarelltur da jeg besøkte henne, og jaggumei fant vi en god del som vi koste oss med til middag. Skogen gull..
Ha det fortsatt fint!

Heidi sa...

Artig teknikk!
Å, kantareller... Dessverre vet jeg ikke om noen kantarellsteder. Men traktkantarell kan jeg kanskje være heldig å finne.

bodil sa...

Hei.Har aldrig hørt om slik søm.Kjempe fint.Du er kjempe flink.Så mye spennendes dere har på øya.Nydelig sopp.Koselig å ha med seg symaskinen ut.Ha en riktig fin Torsdag.Klem fra Bodil.