onsdag 13. januar 2010

I kontakt med elementene......

Jeg har beveget meg vekk fra heimen og Oslo, noen dager. Les: jeg har vært på besøk hos foreldrene mine!! De bor i en liten kystby ca 20 mil sørover. Det var hyggelig å se dem, men det var flere ting som trakk meg ned dit..... Jeg ville se isen!! Det er et fakta, at når det har vært så kaldt, så lenge, endrer det omgivelsene radikalt!! Sjøen fryser til. Min mor har fortalt at hun flere ganger har kunnet gå på ski over isen, ut dit hvor vi har hytte. (Det var for omtrent 70! år siden). Jeg har et sterkt ønske om også å få gjøre det..... For meg betyr dette stedet sol og sommer. Men jeg opplever denne årstiden, sånn som det er nå, veldig fasinerende.... (Vinteren i Oslo vil jeg helst slippe). Det er ferjer som trafikerer farvannet hele tiden, så det er ikke mulig å gå på isen dit jeg vil. Men idag tidlig kl 08.15 var jeg på ferja som går ut til Jomfruland. Jeg måtte se skjærgården med mine egne øyne.


Det er ingen ting som minner om sol og sommer.....


Her pleier det å ligge tett i tett med båter, og på fine soldager er det ikke mulig å komme inn!!



Langt her inne ligger hytta vår, men jeg får bare et lite glimt ide ferja passerer......

Det var noen som turte å prøve skøytene inne ved havna.....





9 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Åh, der er det fint. Jeg har en viss mistanke om at jeg har vært i den byen du er i - på ferie på Øya - leilighet på ei kai. Veldig trange gater. Jeg har familie der også - og mannen i huset "triller piller". Kos deg! Ditt hjemsted er en perle!

Turid Holm Flaa sa...

For noen flotte bilder og et flott sted å reise på besøk til, og å ha hytte. Vil bare ønske deg en god kveld og dag i morgen. Turid

Marit sa...

Spennende å besøke et sommersted i vinterskrud. Flotte bilder! ; )

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for fin tur i sjærgården på en uvant årstid !
Herlige bilder!
Ha en fin torsdag;) Klem;))

Bestemor Drillo sa...

P.s. Glemte en K!!!!!

STEINKJERRINGA sa...

Så morsomt at vi forstår hverandres gåter. Jeg skjønte med en gang hvor du hadde vært. Jeg er i slekt med kona til han som er direktør på Weifa. De heter Ragnhild og Torgeir Heen. Pikenavnet hennes er Lundhaug og det navnet har hun herifra. Hennes farfar og min farmor var søsken. Hun er trønder og lærer. Kanskje du vet hvem de er. De bor oppi en ås, vi måtte kjøre rundt (på baksida) for å komme dit, men de var ikke hjemme. Den dagen jeg var på døren der, ringte jeg hjem til mine foreldre og da var Ragnhild på besøk hos DEM!! Pussig... Gudrun

Anonym sa...

Hei.Så fine bilder.Koselig å være hjem til mamma og pappa.Må være sammen med foredrene oss så lenge vi har dem.Mine er ikke lenger hos oss.Kjempe koselig navn Jomfruland.Ønsker deg en riktig fin Torsdag nede i Oslo.Klem fra Bodil...

Vibekes lille ullne sa...

Skikkelig stemningsfulle vinterbilder! Rart hvor mye landskapet kan forandre seg mellom sommer og vinter. Får lyst til å komme meg litt ut av Oslogryta når jeg ser bildene dine! Ha en fortsatt fin dag! :)

Unknown sa...

Landskapet blir forandret når vinterdrakten kommer på. Vakre bilder, men jeg innrømmer at jeg liker vinter best på bilder!

Nå er jeg endelig tilbake i bloggverden. Etter 3 uker frivillig ferie og 1 uke ufrivillig fravær (virus på maskinen) er det godt å ta en besøksrunde igjen.

Med ca 800 feriebilder, blir det en del blogging i tiden fremover. I dag er det omvisning på hotellet mitt.

Ha en fin uke!