fredag 31. desember 2010

Quiltefia`s produksjon i 2010

Jeg har sett igjennom bildene som er tatt dette året og jeg må konkludere med at 2010 har vært et produktivt år for meg!!  Jeg har jobbet mindre enn ifjor og det har helt klart gitt meg mer tid til forming. Jeg har alltid et strikketøy i nærheten, og planlegger hva jeg skal starte på når noe blir ferdig. Så det er sjelden noen glippe mellom prosjektene!! Noen ganger tenker jeg at kanskje er jeg litt hyper, eller muligens litt nevrotisk.......Muligens burde jeg tvinges til å lese en bok imellom hvert prosjekt??  
                                                         Jeg har strikket mye i 2010.  Sydd litt mindre enn det jeg egentlig vil. Jeg liker kjempegodt å lage toppene på quiltene, men er ikke så flink til å gjøre dem ferdige..... Det er mye lettere å sitte i godstolen og høre tv og strikke. Størstedelen av det som har blitt sydd er små prosjekter som strikkebagger og sminkepunger. Det har blitt ganske mange i mine omgivelser som har strikkebagger med Quiltefia-lapp på!!   De er bruklige og hyggelige å gi bort!! 3 små quilter er ferdige, et par topper er klare for quilting. Vi har nytt sengeteppe av gamle skjorter!! :-))
Det er gøy å se nesten alt av det jeg har laget i 2010 samlet!!  Det er mange hyggelige timer som er "inn-arbeidet" i dette......Nå tror ikke jeg klarer å ferdigstille noe mer dette året, eller forresten så har jeg akkurat strikket mine første sokker fra tåa og opp!! Inspirert av Pinne-guri!!  Hvis du har lyst til å prøve har hun laget en super fremgangsmåte!!    Godt nyttår til alle.........Anne Kari:-)

onsdag 29. desember 2010

Genser kopiering.......

I slutten av november fant jeg denne genseren i butikken Zanz på Lillestrøm.  Jeg likte den så godt, og konstanterte  at denne kan jeg lage selv!! Takk og pris for telefoner med kamera. Jeg tok et bilde inne i butikken, og et på gaten. Jeg glemte å se hvor mye den kostet, men jeg regner med at prisen ville fortalt meg at jeg definitivt burde strikke den selv. Så disse 2 bildene var det jeg hadde.  Genseren var strikket med ganske tykt garn. Jeg prøvde å finne garn som var likt i fargene.  Jeg  ser nå som genseren er ferdig at jeg ikke har truffet helt.  Det første garnet jeg prøvde var Easy fra Sandnes. Det var for tykt. Heldigvis fikk jeg byttet til Alfa. Det er også fra Sandnes. Bladmønsteret fant jeg på et mønster  hos Drops design. Jeg strikket på mål og antall m pr.10 cm.
Jeg er ikke så glad for den lyseste rosa fargen, jeg har vurdert å rekke opp fra bunnen, men dropper det. Det var et gøyalt impulsivt stunt, og jeg vurderer å gå på farge/garn jakt en gang til, for å strikke samme genser..... nå skal jeg finne fram litt restegarn for å prøve og strikke sokker fra tåa og opp!? Ha en fortsatt fin romjul!! AnneK:-)

søndag 26. desember 2010

Glad Jul!?

Heldigvis  "landet" julen fint her i heimen, og vi har hatt noen hyggelige og harmoniske dager i familiens tegn. I forkant var  det mange forventninger og selvfølgelig et intenst ønske om at alt skal bli slik det alltid har vært. 
Det er hyggelig med julepyntet hus og siden kulda gjør det lite fristende å være mer ute enn strengt nødvendig har vi kost oss inne. Jeg venter på at gradestokken skal si at det er forsvarlig med en skitur.....
Til tross for at det er jul, har det blitt litt tid til strikking. Det er lav terskel for håndarbeid i familien i høytiden, og de fleste jentene har hatt noe å pusle med. Jeg har strikket denne halsen i dobbelt Alpakka. Mønsteret er her. Jeg laget den helt enkel, på mønsteret er det mer "blonder".

Julenissen gav meg støvletresko!! Akkurat sånne som jeg ønsket meg!!:-)
Av de fantastiske døtrene mine fikk jeg ikke mindre enn 17 yard med stoffer og en bok. Det er nok materialer til en diger quilt!! De hadde fått et tips om at det var det mor ønsket seg denne julen......

 Desserten på julaften var det konditor-barnet som laget. Julekule i sjokolade, fylt med sjokolademousse og pasjonsfrukt fromage.... Og små små frukt terter..... Super deilig!!
 
 Jeg må ha vært veldig snill fordi nissen kom med macro-linse til min kjære og meg!! Jeg har ønsket meg det  en stund, men siden jeg har fotografert mye med kompaktkameraet mitt det siste halve året hadde jeg glemt det litt.  Men nå blir det nok mye tette bilder framover. Skal til og med på kurs!!
              Nå er det snart pinnekjøtt middag.  For "barna" i familien er dette et helt klart høydepunkt!! Det er deilig med juledager....Håper du også har en GLAD JUL!!!  AnneK:-)



torsdag 23. desember 2010

Skuldrene senker seg, her i min stue.....

En liten kjapp omskrivning av Lucia-sangen... Nå tror jeg at jeg setter meg ned!!Det som ikke er gjort til nå får være. Huset er passe julepynta. Det begrenser seg stort sett til stua. Jeg trenger ikke se at det er jul på soverommet mitt...... Juletreet kom inn igår. Tilløp til protester ble ignorert. Det ble ingen diskusjon!!  Jeg skal jobbe på dagen imorgen, så min kjære skal stå for matlagingen. Jeg vet at alt som skal til er på plass.  Så nå gleder jeg meg til julekvelden!!
 Jeg bestemmer hvordan juletreet skal se ut. Her slipper ingen dorull nisser til.....Slik har det vært.   Min mellomste fikk tilbudet om å hjelpe til. Hun så ut som et spørsmålstegn...... Så ansvaret er mitt!! Røde nelliker står for fargene på treet i år.


Nå har jeg sittet stille i hele kveld. Det kommer jeg sikkert til å angre på imorgen. Det vil vise seg. Min kjære disket opp med ost og vin.  Akkurat passe mat på en lillejulaftenskveld.....
 Jeg har stunt strikket et vottepar på to kvelder. Jeg kom på at det var en som ønsket seg votter, men jeg trodde ikke at de ville bli ferdige i tide. Men det ble de. Tatt fra boka Sælbuvotten av Terri Shea. Jeg valgte en modell med få masker, fordi mottakeren har små hender. Shetlandsgarnet fra Jamieson`s som jeg kjøpte på Shetland ifjor er perfekt. Vottene er ikke helt like. Mønsteret ja, men ikke fargene. Jeg liker det sånn.  Nå blir de en ekstragave!! Må pakkes!!   God Jul til alle der ute!!  AnneKari:-)

tirsdag 21. desember 2010

Julestjerne kom til meg......

Jeg datt av lasset!! Det ble litt mye jul, så det glapp..... Men nå er jeg såvidt tilbake,  i Meretes juleutfordring og ordet er STJERNER!! Jul og stjerner hører sammen?? Akkurat som jul og hjerter, jul og engler, jul og ribbe.... mange ting passer med jul egentlig. Jeg liker små julestjerner!! Disse hvite er fra forrige jul.... Jeg sørger for at de ikke varer for lenge. Les: Kald trekk i januar. Da er de helt sikkert borte til primulaen kommer!!
Juletrequilten min!!Grønne ruter med røde stjerner. Den kommer ned fra loftet i disse dager.  Laget for lenge siden. Den liker jeg godt!!
Adventstjerner. Også laget ifjor. Denne julen ble de pakket opp litt sent, jeg har savnet dem....
Disse skal pryde bordet på julaften!! 5 søte små julestjerner i hver sin hvite kopp. Det enkle er ofte det beste!!  Idag fant jeg ut at det var salg på Kid. Kom hjem med noe nytt til bordet. For å finne duker som jeg kjøpte rett etter forrige jul, også på Kid!? Uåpnet oppå hylla på vaskerommet. Snakk om forberedt!!  Bra det, så gjør det ikke noe om vi søler saus på duken......  


Malaysia-stjerna, en av 3 som pynter vindu i stua.....I like.....som ungdommen sier..... Ønsker deg og meg selv en noenlunde harmonisk innspurt........AnneK:-)

mandag 20. desember 2010

Det nærmer seg......

 Jeg kan ikke lyve. Jeg synes det er slitsomt!! Førjulstiden trekker kraften ut av meg. Jeg vet det høres veldig trist ut.  Heldigvis blir det julaften uansett og jeg vet at det går bra til slutt, det kommer familien min til å sørge for!!   Alle adventslysene er tent, nå kan de få brenne!!
 Juletreet er innkjøpt, og det skal snart få komme inn i varmen.  Ifjor fikk jeg lurt treet inn i hus litt tidligere enn tradisjonen vil. Jeg skal gjøre det samme denne julen, men jeg må finne juletrefoten først!!
Blomster, fyr på peisen blir hyggelige elementer i disse strevsomme dagene. I år blir det 2 sorter julekaker!! Serinakakene er i "boks", og noen kjeks med sjokolade står også på listen min.  Marengsnissen som passer Seinakakene har konditor-barnet laget!!  Han blir nok ikke så veldig gammel!!
                      Amaryllisene er på høyden. Ikke så lett å beregne tiden for blomstring.  Men nå de er utrolig fine!!   Det er ikke så mye aktivitet  på formingsfronten. Gavepakkingen er forsåvidt en beslektet aktivitet som  alltid tar lengre tid jeg husker fra år til år.  Jeg vet ikke hvor mange lillejulaftenskvelder jeg har blitt sittende lenge oppe fordi gavene ikke er ferdige pakket. Moralen er å få dem pakket med en gang de blir handlet!!  Dette året gir jeg bort flere gaver jeg har laget. Det er faktisk veldig fint å tenke på.   Imorgen kommer mellomsøster hjem. Sengen hennes står klar, og vi vet at imorgen kveld kommer det til å bli den vante småkranglingen mellom søstre som ikke har sett hverandre på en stund. Men hyggelig blir det.  Nå er det noen få dager igjen til innspurten, håper de blir gode!!! AnneK:-)

onsdag 15. desember 2010

Rødt.....

Dagens ord i Meretes juleutfordring er RØDT!!  Og siden jeg er så fornøyd med at jeg har masse deilige minner på Mac´en min, kan jeg bare vise dem frem.
 Deilige røder bringebær. Det kan tyde på at jeg har rustet meg for blogging med sundt  "godteri", pulverkaffe med melk i yndlingskoppen min.
 Rød dessert.....Bringebær og noen blåbær med, obs!!  eggedosis??
 Keiserkronen ble pyntet med eddekoppnett!!  Tidlig, tidlig en sommermorgen.....
                  Min mormors gamle rose.....
Sommer frokost med de deiligste røde jordbær.......
 Mitt  aller første bekjentskap med Wollmeise garn, og også mitt første sjal!!  Takk for det Vibeke!!:-)
 Dekorative ja!! Praktiske nei!! Men jeg trekkes mot RØDE sko!!
 En rød georgine i en park i Paris
 De lekreste røde bær på et marked i Paris.
 En liten søt Fiat på et fortau i Roma!!
 Min yndlings potte-blomst i min stue, og  den fineste, rødeste,  julefavoritt blomsten som finnes........
                                    God natt!! AnneK:-)

Sommer vandring......

Grønne gressganger, het en bok jeg leste engang. Dette bildet minner meg om den boken. Jeg tror den handlet om hester....... Boken gjorde iallefall inntrykk...... Jeg har forsonet meg om at det er vinter i Norge. Og jeg gleder meg til jul, men jeg tar gjerne fram gode sommerminner.....
                                 Gåtur i slike omgivelser kan jeg like......
                           Vi var visst ikke helt alene .....
                 Rolig vandring i fjæra med tid for gode samtaler.......
Tid til rast.....

Skarven soler seg
                                                Bonus........    
Nå er det ikke lenge til solen snur. Det er godt å vite.  Det som jeg liker best med det at jeg bruker kameraet mitt mye, er at jeg gleder meg virkelig over hvor hyggelig jeg synes det er å ta fram minnene...... ha en fin dag!! Anne:-)       PS. Jeg oppdaget plutselig at jeg lå en dag bak på Meretes adventsutfordring..... Pytt, pytt!!