søndag 5. desember 2010

Så tenner vi to lys....

Dagens ord er LAGET.  Det som først falt ned i hodet mitt, er at her må jeg vise noe jeg har laget. Hvis du legger en annen betoning på laget, blir det selskap, en fest, et samvær. Passer bra i disse tider.
Her er mitt bidrag til LAGET.     La meg kalle dette er vandrekake!!  Jeg fant den på bloggen til Mette. Hun har igjen funnet den på en annen blogg. som igjen har funnet den på en blogg.... Jeg tror at kaken også går under navnet Islandskake.  La meg slå et slag for denne som "Julekaken 2010"!!    Man tager:  4 eggehviter, 2 kopper sukker,  relativt små kopper!?  1 kopp sukker er 100g da jeg veide innholdet.   Pass på å ha en helt fettfri vispebolle og visp. Pisk eggehvitene, og tilsett de to koppene med sukker litt etter litt, til du har en fin stiv marengs. Mens marengsen piskes, hakk opp en halv plate kokesjokolade.  Når marengsen er skikkelig stiv, rør inn 2 kopper kokosmasse, og sjokoladen. Jeg brukte en ganske stor springform. Bakepapir i bunnen.  Inn i ovnen på 160 grader i 60 minutter.  Jeg tok den ut etter 1 time, lot den kjøle noen minutter før jeg tok vekk springformen. Da kaken var kald, satte jeg den inn i formen igjen, og lot den stå i en plastpose til dagen etter.  Jeg brukte ca 5 dl kremfløte som ble pisket med 1 ts sukker. Masse frukt. Mango, kiwi, blåbær, bingebær, jordbær.  Kaka ble godt mottatt for å si det sånn......

 Når vi snakker om kaker!! Disse søte, små kake-anhengene fant jeg i et vindu i Paris i juni. Butikken var stengt, men jeg tillot meg å ta et bilde.  Her har noen også  noen laget.......
  Jeg skrollet meg igjennom bildene mine for å finne noe annet jeg kunne vise. Da havnet jeg på denne. Et sekund lurte jeg på hvor quilten befant seg??  Er det noen av barna som har  knabbet den?? Men den overvintrer selvfølgelig på hytta. Den henger over sofaen og venter på bedre tider.  Les: varmerer dager......
               Quiltframvisning på et stupebrett. Det kunne endt med et ufrivillig bad!!                                                                                                                                       Ekstra ordet mitt  idag kunne vært: sirkel :-)  Ha en deilig søndag!! AnneK:-)

11 kommentarer:

Ruth sa...

Oy, fikk nesten vann i munnen. Jeg har laget den noen ganger, men den har utrolig "dårlig holdbarhet" her i huset "står" den seg ikke. Så nydelig quilt du hadde laget, det er igrunn ett fint ord. Noe vi selv har laget, og kan være stolt av. Ha en fin helg. Klem Ruth.

mreteveian sa...

"circle" kunne virkelig vært ordet ditt i dag, - så du at låta het "full cicle"? det var med vilje *glis*

Mye godt og fint hos deg i dag. Vi baker pavlova, den australske marengekaken, og jeg vil anta at denne kan falle i smak i familien.

Jeg tar også bilder av vindusutstillinger ;-)

ps. så godt at du liker desemberaktiviteten tankene mine tekte/ tenker ut,- takk!

Turid sa...

For et fint innlegg, koselig du gjør det for andre.

Det teppet du har laget med de nydelige sirklene likte jeg veldig godt.

Klem og en god søndag ønskes til deg. Masse hilsen fra Turid

Annepålandet sa...

For en flott quilt! Jeg må se å få kommet i gang med quiltingen igjen. Kanskje en plan for 2011...
Islandsk kake husker jeg fra barndommen! Oppskriften sto i en reklamebrosjyre for Kremfløte. Der sto også en oppskrift på Cherrykrem. Moren min bakte ofte Islandsk kake med Cherrykrem, husker jeg, og det var en sikker vinner. Brosjyren har jeg ikke, men oppskriften skal jeg jammen ta frem. Og det ser betydelig sunnere ut med frukt på enn cherrykremen. Eller kanskje begge deler... ;-)

Anonym sa...

Kan vi ha det bedre! Den ytre rammen med snøkledde trær, bare 10 kuldegrader; to lilla lys som brenner, fyr i ovnen og ja: den kaken skal jeg bake!!!! Så sunt med all den frukten. God søndag til deg /dere også!!!! tittit

New Dawn sa...

Det var litt av en kake, den så kjempedeilig ut :-) Dessverre (eller kanskje ikke) så har jeg nok ikke fått utdelt bakegenet, men om så ikke var vet jeg hvilken kake jeg skulle ha bakt.
Quiltteppet var nydelig :-)

Irene sa...

Så mye flott i bloggen din!

Jeg måtte klikke på linken for i går hos Merete for å komme til deg. Da jeg klikket på dagens, så fikk jeg spørsmål om jeg vil logge inn på blogspot som deg!!! (jeg svarte nei, så jeg vet ikke hva som skjer om noen svarer ja) Sikkert lurt om dere får fikset den linken...

Ulla-Bella sa...

Flotte bilder og kaken ser god ut også:)

Kornelia sa...

Den kaken så helt FANTASTISK ut, kanskje vi skulle ta den lunchen hjemme hos deg?

Marit sa...

Du byr på mange fristelser!

; )

Kaken er "ny" for meg, så den må nok prøves...

Linda og Lynet sa...

Så deilig den kaken ser ut!! Smart med frukt på julekaffebrød, altfor mye som "bare" smaker søtt eller fett.. Men godt er det:)

Håper alt er bra, ser ut som du har fått adventskosen på plass.. Tross permisjon fra jobb er jeg mer bakpå enn noen desember tidligere. Godt å vite at vi ikke skal feire hjemme i rothuset;)

Ha en finfin dag/kveld!!